روی یا زینک، از ریزمغذیهای ضروری برای سلامت بدن است که در بسیاری از فرآیندهای بیوشیمیایی و سلولی، نظیر ساخت پروتئین و تقسیم سلولی نقش دارد. همچنین روی (زینک)، در تقویت سیستم ایمنی زنان باردار و جنین موثر است، به همین دلیل، در صورت کمبود روی در بدن، احتمال عفونت داخل رحمی بالا میرود که این مساله میتواند منجر به زایمان زودرس گردد.
به طور معمول، کمبود شدید روی (زینک) در انسانها نادر است اما کمبود خفیف روی (زینک) در میان افرادی که رژیم گیاهخواری دارند یا از غذاهایی با منشا حیوانی، کمتر استفاده میکنند، بسیار رایج است.
مقدار مورد نیاز روی در دوران بارداری برای زنان
بر طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، 80 % زنان باردار در سراسر جهان روی (زینک) به اندازه کافی دریافت نمی کنند. زنان در دوران بارداری به 11 میلی گرم روی (زینک) در روز نیاز دارند. از سوی دیگر مادران باردار باید توجه داشته باشند که نباید بیش از 40 میلی گرم روی (زینک) در روز مصرف کنند.
خطرات کمبود روی در دوران بارداری
کمبود دریافت زینک در دوران بارداری، صدمات جبران ناپذیری به جنین وارد خواهد کرد. کاهش غلظت روی (زینک) درخون مادر، باعث کاهش انتقال روی (زینک) از جفت به جنین خواهد شد و در نتیجه تامین روی (زینک) مورد نیاز برای رشد و نمو بدن جنین به مخاطره خواهد افتاد.
علاوه بر این، کمبود روی در دوران بارداری بر روی میزان و مقدار هورمونهای لازم برای القای زایمان (شروع زایمان) تاثیر خواهد گذاشت.
با توجه به نقش روی در عملکرد سیستم ایمنی، کمبود این ریز مغذی در دوران بارداری با عفونتهای کلی در بدن و یا عفونت داخل رحمی همراه است که منجر به زایمان زودرس میگردد.
زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد از عوامل اصلی افزایش نرخ مرگ و میر نوزادان به شمار میآید. بنابرین دریافت مکمل زینک در دوران بارداری، برای بهبود سلامت مادر و جنین ضروری است.
فواید دریافت مکمل روی در دوران بارداری
نتایج مطالعات پژوهشگران نشان میدهد که دریافت مکمل روی در دوران بارداری با کاهش عفونت در دوران بارداری همراه است که همین مساله، احتمال زایمان زودرس را 14 % کاهش خواهد داد.
در خاتمه فیتولند به خانمهای باردار توصیه میکند که برای حفظ سلامت خود و کودک دلبندشان، در دوران بارداری، با مشورت پزشک، از مکملهای حاوی روی (زینک)، آهن و اسید فولیک استفاده نمایند.
منبع :
PN:0009
سلام ممنون از همراهی شما
جالب بود ممنون
حتما مکملها در دوران بارداری باید با مشورت پزشک باشه
مرسی از توصیه های خوب سایت فیتولند