برنامه درمان سندرم متابولیک

برنامه درمان سندرم متابولیک
  • برنامه درمان سندرم متابولیک چیست ؟ آیا درمان دارویی سندرم متابولیک امکان پذیر است ؟ چه روش هایی برای درمان سندرم متابولیک وجود دارد ؟ بعد از شناسایی بیماری سندرم متابولیک یا همان مقاومت به انسولین ، مهمترین اقدام تصمیم به داشتن یک برنامه درمانی می‌باشد. سندرم متابولیک خطرات فراوانی برای سلامتی انسان دارد. سرطان، بیماریهای قلبی، تصلب شرایین، کبد چرب، زوال عقل، دیابت نوع دو و سندرم تخمدان پلی کیستیک از جمله عوارض این بیماری هستند.

    بنابراین درمان و پیشگیری از سندرم متابولیک ضروری است. انجام ورزش مناسب، داشتن یک سبک زندگی سالم، کنترل وزن و پیروی از یک رژیم غذایی صحیح از اصلی ترین اقدامات در برنامه درمان متابولیک است. با تغییرات موثر در سبک زندگی تمام عوامل خطر زمینه ای این بیماری کاهش خواهد یافت. اما در مواردی که امکان خطر همچنان بالا باشد؛ درمان دارویی سندرم متابولیک در کنار اصلاح سبک زندگی که شامل برنامه رژیم غذایی و برنامه تمرینی می‌باشد تجویز می‌شود.

    در صورتی‌که هنوز تست سنجش سندرم متابولیک را انجام نداده‌اید پیشنهاد می‌کنیم در قدم اول به صورت رایگان زیر نظر متخصصین فیتولند به بخش آزمون سنجش سندرم متابولیک مراجعه نمایید.

    انواع برنامه های رژیم غذایی لاغری و کاهش وزن و افزایش وزن و رژیم های درمانی گیف

    در صورتیکه شما تست سنجش متابولیک را انجام داده‌اید و نتیجه آن مثبت بوده است، می‌توانید برای درخواست برنامه‌ درمان سندرم متابولیک مستقیما به انتهای این نوشته مراجعه نمایید.

    اهداف درمان سندرم متابولیک

    مهم‌ترین هدف درمان سندرم متابولیک در افراد دارای این بیماری، کاهش خطر ابتلا به تصلب شرایین است. لذا در چنین افرادی، اولین قدم درمان، مدیریت عوامل خطر اصلی است. LDL-C بیش از استاندارد، فشارخون بالا و دیابت از این عوامل هستند. همچنین هدف مهم دیگر در افرادی که دیابت ندارد ولی دارای سندرم متابولیک هستند، پیشگیری این افراد از ابتلا به دیابت نوع دو می‌باشد.

    این نوشته به شما پیشنهاد می‌شود : آزمون رایگان سندرم متابولیک

    برای افرادی که بیماری دیابت برای آن‌ها تشخیص داده شده، باید مدیریت عوامل خطر جهت کاهش خطر ابتلا به تصلب شرایین (که در این افراد بالا است) بیش از پیش انجام شود. تاکید اولیه در کنترل و پیشگیری سندرم متابولیک تغییر سبک زندگی با هدف کاهش و تعدیل عوامل خطر پیش‌زمینه (چاقی، بی‌تحرکی و رژیم ناسالم) است. تغییرات موثر در سبک زندگی تمام عوامل خطر را کاهش خواهد داد. سپس اگر خطر همچنان بالا باشد، درمان دارویی در کنار رژیم غذایی افراد دارای سندرم متابولیک به‌کار گرفته می‌شود. وظیفه دارو درمانی بهبود اوضاع LDL-C، فشار خون و سطح گلوکز است. رهنمودهای رایج جهت کنترل آن‌ها برای پیشگیری سندرم متابولیک باید پیگیری شود. همچنین برای درمان دارویی سندرم متابولیک در افراد سیگاری،‌باید تلاش شود تا این بیماران مصرف سیگار را کاملا متوقف نمایند.

    شایان توجه است افرادی که دارای تصلب شرایین و دیابت هستند، ممکن است مبتلا به سندرم متابولیک نیز باشند. پایه‌ اغلب توصیه‌ها براساس یافته‌های تحقیقات در زمینه‌ چاقی، فعالیت بدنی، سطوح لیپیدی، فشار خون بالا و دیابت است. در نوشته حاضر سعی شده رویکردی یکپارچه جهت کنترل این شرایط با عوامل خطر چند بعدی ارائه گردد.

    برای درمان سندرم متابولیک چه کاری لازم است انجام دهم؟

    شما می توانید برای حفظ سلامتی خود و پیشگیری از بیماری‌ها با کمک آزمون سندرم متابولیک از میزان ریسک بیماری خود آگاه شوید. پس از انجام آزمون با تکمیل اطلاعات خود از متخصصین مجرب فیتولند برنامه خاص شرایط خود را دریافت نمایید. متخصصین فیتولند در این راه همگام شما بوده و برای طی کردن موفق مسیر درمان، مراقبت‌ها و پایش‌های مورد نیاز شخص شما را پیگیری می‌کنند.

    چه روش هایی برای درمان سندرم متابولیک وجود دارد ؟

    با توجه به شدت این بیماری در فرد و همین طور تمایل و درخواست بیمار، ممکن است این برنامه شامل بخش‌های زیر باشد.

    1. برنامه رژیم غذایی درمان سندرم متابولیک
    2. برنامه تمرین ورزشی برای درمان
    3. برنامه پایش دوره‌ای
    4. برنامه درمان دارویی سندرم متابولیک

    لازم به توضیح است با تکمیل فرم سنجش سندرم متابولیک، متخصصین فیتولند به شما توصیه‌های لازم برای برخورداری از یک برنامه درمانی سندرم متابولیک را به شما خواهند داشت. ممکن است بر حسب شدت سندرم متابولیک در شما نیاز به برنامه درمان دارویی نباشد و صرفا با اصلاح سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی درمان سندرم متابولیک در شما امکان‌پذیر باشد.

    مزایای برنامه درمانی سندرم متابولیک در فیتولند چیست؟

    ارایه مشاوره‌ مناسب به شما در تشخیص نوع برنامه‌ درمانی مورد نیاز

    صرفه جویی در هزینه‌های شما

    ارایه بهترین برنامه رژیم غذایی درمان سندرم متابولیک با توجه به تمایلات شما

    ارایه برنامه تمرین زیر نظر متخصصین فیتولند

    برنامه پایش و همراهی با شما در مسیر بهبود

    معرفی بهای خدمات و تنوع برنامه‌های درمان متابولیک

    عنوان برنامه

    مراحل

    خروجی

    بهای خدمات

    تست سندرم متابولیک

    تکمیل فرم تست سندروم متابولیک

    تشخیص سندرم متابول و توصیه‌های کلی

    رایگان

    برنامه درمان سندرم متابولیک

    تکمیل اطلاعات الگوی غذایی، الگوی فعالیت بدنی، شرایط بالینی، اطلاعات شخصی برنامه رژیم غذایی دوره‌ای مطابق فرم ثبت نام

    برنامه تمرینی

    مطابق فرم ثبت نام
    برنامه دارویی

    مطابق فرم ثبت نام

    برنامه پایش

    مطابق فرم ثبت نام

    پس از تکمیل فرم‌های فوق، اطلاعات شما توسط متخصصین مجرب در فیتولند مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهد گرفت و پیشنهادات لازم به شما ارایه می‌شود.

    پایش در برنامه درمان سندرم متابولیک چیست؟

    در برنامه پایش شما به صورت هفتگی اطلاعات و نتایج فعالیت‌های خود را در فرم مربوطه ثبت خواهید کرد و متخصصین تغذیه با شما تماس خواهند گرفت تا توصیه‌ها و راهنمایی‌های لازم برای بهبود عملکرد شما را داشته باشند. در این برنامه فیتولند با شما تا هر مرحله که بخواهید همراهی خواهد کرد تا با خیالی آسوده‌تر به موفقیت برسید.

    برای برنامه درمانی سندرم متابولیک چه اطلاعاتی لازم است تکمیل شود؟

    الگوی غذایی:

    در الگوی غذایی، تغذیه شما در یک شبانه‌روز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. همچنین ذائقه و تمایلات غذایی شما با متخصصین فیتولند درمیان گذاشته می‌شود. بدین ترتیب متخصصین فیتولند با آشنایی کامل با عادات غذایی و روحیات و سلایق شما بهترین برنامۀ غذایی درمان سندرم متابولیک را ویژۀ شما طراحی می‌کنند. بدین ترتیب امکان بی انگیزگی شما در پیگیری برنامه درمان متابولیک نیز به حداقل ممکن می‌رسد.

    این برنامه به شما پیشنهاد می‌شود : برنامه رژیم غذایی اختصاصی

     الگوی فعالیت بدنی:

    اطلاعات این بخش به متخصصین ما اجازه می‌دهد تا از میزان توانایی و نیازهای بدنی شما آگاه شده و با طی‌کردن مسیر صحیح در فرآیند طراحی و تنظیم برنامه درمانی سندرم متابولیک ویژۀ شما، به نتایج حداکثری دست پیدا کنند. همچنین کمک به اصلاح الگوی فعالیت بدنی بدون ارائۀ برنامه خارج از توان شما باعث افزایش شانس تکمیل پروسۀ درمان و دست یابی به نتیجۀ مطلوب می‌شود.

    شرایط بالینی:

    در درمان این بیماری، بیماری‌های زمینه‌ای و داروهای مصرفی توسط بیمار حائز اهمیت است. تداخلات دارویی و شرایط سلامتی با برنامه‌های درمانی می‌تواند از سرعت و شانس پروسۀ درمانی کاسته و درمان این بیماری را با شکست مواجه کند. لذا اطلاع متخصصین فیتولند از داروهای مصرفی و بیماری‌ها باعث می‌شود که خطر سایر عوامل زمینه‌ای سندرم متابولیک شناسایی شده و روند و سرعت درمان سندرم متابولیک تسریع شود. از طرف دیگر در صورت نیاز هشدارها و تست‌های خارج از نُرم ممکن است به شما پیشنهاد شود.

    اطلاعات شخصی:

    اطلاعات شخصی شامل قد، وزن، دور کمر و … می شود که به متخصصین فیتولند این امکان را می‌دهد با پیکرسنجی و بررسی دلایل ایجاد سندرم متابولیک در شما بهترین و صحیح‌ترین مسیر درمانی را طراحی کنند. بدین ترتیب برنامه درمان سندرم متابولیک کوتاه‌تر شده و رضایت شما از پروسۀ درمان افزایش می‌یابد.

    درمان سندرم متابولیک در طب سنتی

    در درمان سندرم متابولیک در طب سنتی با تکیه بر داروهای گیاهی خاص برای کاهش چربی خون ، کاهش فشار خون و کاهش گلوکز بدن متمرکز می‌باشد. در این روش با تکیه بر علم کهن طب سنتی ایرانی و استفاده از روش‌های درمانی سنتی و علمی و ترکیب علم و تجربه به درمان این بیماری اقدام می‌شود. همان طور که گفته شد در کنار استفاده از دارو، تغییر سبک زندگی و اضافه کردن عادت های یک سبک زندگی سالم و ورزش بسیار ضروری است. ترک مصرف سیگار،‌ الکل و فست فودها از ضروریات این روش درمان می‌باشد.

    حذف رژیم ناسالم برای درمان سندرم متابولیک

    حذف بی تحرکی و پیشگیری از سندرم متابولیک

    در طول کنترل وزن و کاهش کالری دریافتی، رژیم غذایی باید دارای مقادیر پایینی از چربی‌های اشباع، چربی‌های ترانس، کلسترول، سدیم و قندهای ساده باشد. همچنین باید رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل باشد. مصرف ماهی با آگاهی نسبت به نگرانی‌های برخی ماهی‌های دارای جیوه توصیه می‌شود.
    توجه داشته باشید که دریافت خیلی زیاد کربوهیدرات می‌تواند اختلال چربی‌های خون، ناشی از سندرم متابولیک را افزایش دهد. پیشنهاد می‌شود میزان دریافت چربی در افراد دارای رژیم کنترل کلسترول 25% تا 35% از کل کالری دریافتی باشد. اگر میزان چربی از 35% بیشتر شود، پایین نگه داشتن دریافت چربی‌های اشباع که جهت کنترل LDL-C لازم است مشکل می‌گردد. از طرف دیگر اگر دریافت چربی کمتر از 25% گردد تری‌گلیسیرید افزایش یافته و میزان HDL-C کاهش میابد. لذا رژیم بسیار کم چربی می‌تواند اختلال چربی‌ خون را به نفع ایجاد تصلب شرایین تغییر دهد.

    این برنامه به شما پیشنهاد می‌شود : برنامه ورزش در خانه

    برای جلوگیری از این اتفاق در بیماران سندرم متابولیک، برخی محققان با دریافت چربی در محدوده 30% تا 35% کل کالری موافق هستند. سایر محققین نگران امکان افزایش وزن درنتیجه‌ مصرف طولانی مدت چربی زیاد بوده، لذا محدوده 25% الی 30% را پیشنهاد می‌نمایند. فیتولند به شما توصیه می‌کند تحت نظر یک متخصص، برنامه رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری یا درمان سندرم متابولیک را دریافت کنید.

    مدتی طولانی است راجع به اینکه چه میزان تغییر در مقدار درشت مغذی‌ها در رژیم غذایی می‌تواند روند کاهش وزن را بهبود دهد، بحث وجود دارد. برای سال‌ها به علت بالا بودن چگالی انرژی در چربی‌ها و لذا افزایش احتمال چاقی، رژیم کم چربی پیشنهاد می‌شد. اخیرا گرایش و البته بحث زیادی راجع به این نظریه وجود دارد که رژیم‌های با پروتئین بالا و کم کربوهیدرات می‌توانند کاهش وزن را بهبود بخشند. علت آن هم توانایی چربی و پروتئین در ایجاد سیری است که در کربوهیدرات‌ها وجود ندارد. لذا این تاثیر چربی و پروتئین‌ها بر سیری، رژیم را بیشتر برای کاهش وزن موثر می‌سازد.
    به‌هرحال راجع به اینکه رژیم پر چربی، پر پروتئین و کم کالری می‌تواند حفظ وزن پایین در طولانی مدت را فراهم سازد، مدرکی وجود ندارد. در حقیقت بعد از یک سال از رعایت رژیم کم کربوهیدرات، بسیاری از بیماران چاق نسبت به سایر بیماران با رژیم کاهش وزن معمولی، کاهش وزن اضافه‌ای را نشان ندادند. پروتئین اضافی بار فسفات را که می‌تواند باعث اسیدوز و افزایش مقاومت به انسولین گردد، افزایش می‌دهد. در نهایت تلاش‌ها جهت یافتن الگویی از درشت مغذی‌ها که بتواند کاهش وزن را بهبود بخشد، نتوانسته فاکتور کلیدی اثرگذار بر وزن بدن را بیابد.
    به واقع کاهش وزن موثر نیازمند ترکیبی از محدودیت کالری، فعالیت بدنی و تحرک بوده و حفظ کاهش وزن موثر نیاز به تعادل بین کالری دریافتی و فعالیت فیزیکی در طول عمر دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله آشنایی با انواع رژیم‌های غذایی را در فیتولند دنبال کنید.

    راهنمای تکمیل اطلاعات مورد نیاز برنامه درمانی سندرم متابولیک

    روش اندازه گیری صحیح دور شکم:

    از یک متر خیاطی استفاده کنید.

    به حالت آزاد بدون منقبض یا منبسط کردن شکم بایستید.

    با شروع از روی ناف، متر را از روی قسمت بالایی دو استخوان لگن به طور کاملا افقی و موازی با زمین به دور کمر پیچده و مجددا به روی ناف برگردید.

    دقت کنید که میزان کشیدگی متر کافی باشد.

    روش اندازه گیری صحیح وزن:

    برای اندازه گیری صحیح وزن بدن، از درست بودن ترازو مطمئن شوید.

    از قرار گرفتن ترازو بر روی سطح کاملا مسطح و افقی مطمئن شوید.

    بهترین زمان برای اندازه گیری وزن در ساعت 7 تا 8 صبح و قبل از صبحانه است.

    کاملا صاف بر روی ترازو بایستید و وزن خود را بر روی دو پا تقسیم کنید.

    در صورت امکان در هنگام وزن کشی کمترین پوشش را داشته باشید.

    روش اندازه گیری صحیح قد:

    با استفاده از استادیومتر(قد سنج) :

    در زیر خط کش استادیومتر کاملا راست بایستید.

    پاها کاملا صاف و پاشنه در میانه بدن و در تماس با یکدیگر باشند.

    سر خود را در وضعیت طبیعی نسبت به چانه قرار داده و مستقیم به جلو نگاه کنید.

    خط کش استودیومتر باید بالاترین بخش سر (جمجمه) را لمس کند.

    بدون استفاده از استادیومتر:

    در کنار یک دیوار کاملا راست بایستید.

    پاها کاملا صاف و پاشنه ها در میانۀ بدن بوده و همدیگر را لمس کنند.

    ساق پاها و بالا تنه خود را به دیوار بچسبانید.

    با کمک فردی دیگر یک وسیله صاف را به طور کاملا افقی و صاف بر روی بالاترین بخش سر خود قرار دهید به طوریکه همزمان بر دیوار عمود شود.

    ارتفاع لبۀ پایینی سطح صاف را از زمین با کمک متر اندازه گیری کنید.


    منابع:

    https://www.ahajournals.org

    PN:0289


     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۶ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *