برنامه رژیم غذایی کم خونی فقر آهن

برنامه رژیم غذایی کم خونی فقر آهن
  • برنامه رژیم غذایی کم خونی فقر آهن توسط متخصصین فیتولند به‌منظور بهبود و درمان آنمی یا کم خونی فقر آهن طراحی می‌شود. این رژیم کاملاً شخصی‌سازی شده و همراه با پشتیبانی متخصص است. همچنین ارائه جواب آزمایش CBC برای دریافت برنامه غذایی کم خونی فقر آهن ضروری می‌باشد. برای آشنایی با برنامه غذایی برای افراد کم خون ادامه مطلب را مطالعه بفرمایید.

    کم خونی چیست ؟

    آنمی فقر آهن شایع‌ترین نوع کم‌ خونی است. کم خونی زمانی اتفاق می‌افتد که گلبول‌های قرمز برای حمل اکسیژن به اندازه کافی در رگ‌ها موجود نباشد. این عارضه میان بانوان و دختران نوجوان بسیار شایع است. البته مردان و کودکان نیز در معرض ابتلا قرار دارند. کم خونی فقر آهن به علت کمبود آهن در تغذیه و یا دفع زیاد خون حاصل می‌شود. بنابراین انتخاب یک برنامه رژیم غذایی برای درمان کم خونی فقر آهن بسیار اهمیت دارد.

    علائم بالینی کم خونی فقر آهن

    احساس سستی و خستگی زودهنگام، سرگیجه، ابتلا مکرر به بیماری‌های ویروسی و ناخن‌های قاشقی از علائم این بیماری است. کمبود انرژی، هرزه خواری، سست شدن دست و پا و رنگ پریدگی پوست نیز از دیگر نشانه‌ها می‌باشد. ممکن است مبتلایان به آنمی همزمان دارای اضافه وزن نیز باشند. بنابراین گرفتن رژیم‌های لاغری می‌تواند سبب تشدید کم خونی ایشان شود. از این رو ضروری است که این افراد از رژیم لاغری مناسب افراد مبتلا به آنمی استفاده کنند. در هنگام دریافت رژیم غذایی با ارایه اطلاعات صحیح به متخصصین تغذیه در طراحی یک رژیم مناسب کمک نمایید. به صورت خلاصه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

    رنگ پریدگی پوست، لب ها و ناخن ها

    تنگی نفس

    ضربان سریع قلب

    عدم تمرکز، خواب آلودگی و بی حوصلگی

    ریزش مو

    سردرد و سرگیجه

    احساس ضعف و خستگی

    علت کمبود آهن چیست ؟

    دریافت میزان کم آهن، کمبود ویتامین‌های B12 و فولات، قاعدگی شدید، عمل جراحی و… از علل فقر آهن هستند. همچنین مشکل در سیستم سلول خونی و مصرف داروهایی که مانع جذب آهن می‌شوند از دیگر عوامل می‌باشد. به طور کلی مکمل کلسیم، لبنیات، آنتی‌اسیدها، قهوه و چای مانع جذب آهن خواهند شد. به همین دلیل توصیه‌های مهم تغذیه‌ای برای این افراد کلیدی می‌باشد.

    عوارض کم خونی فقر آهن چیست ؟

    کمبود آهن هر چند اغلب باعث بیماری‌های بلند مدت نمی‌شود ولی عدم کنترل و مدیریت آن و کم توجهی به آن عوارض زیادی را در طول مسیر زندگی برای فرد به وجود می‌آورد. کم خونی آهن باعث تضعیف سیستم ایمنی طبیعی بدن شده و می‌تواند بیماری‌های ریوی و قلبی را به دنبال داشته باشد. به جز نشانه هایی همچون ضعف و احساس خستگی که باعث کاهش انرژی و عملکرد شما در زندگی عادی روزانه می‌شود، این بیماری می‌تواند عوارض شدیدتری نیز داشته باشد.

    افزایش احتمال عفونت ها

    فقر آهن به دلیل تاثیر بر سیستم ایمنی بدن، باعث تضعیف سیستم ایمنی و مقابله سریع و طبیعی بدن با عفونت ها می‌شود. این موضوع باعث ابتلای سریع تر افراد به عفونتهای محیطی و کاهش سرعت بهبود این نوع بیماری‌ها در افراد می‌شود.

    مشکلات بارداری برای مادر و فرزند

    زنان باردار به شدت در دوران بارداری لازم است مراقب وضعیت کم خونی خود باشند. افزایش احتمال افسردگی در مادران، تولد نارس نوزاد، تضعیف توان تست های ذهنی نوزاد؛ وزن کم نوزاد در هنگام زایمان از جمله این موارد می‌باشد.

    این نوشته به شما پیشنهاد می‌شود : خطرات کم خونی فقر آهن در بارداری برای مادر و جنین

    درمان بیماری کم‌ خونی

    برنامه غذایی کم خونی فقر آهن اصلی‌ترین درمان این عارضه است. در کنار آن مصرف برخی داروها و مکمل‌ها نیز موثر می‌باد. در موارد شدیدتر نیز انتقال خون صورت می‌گیرد.

    آهن مورد نیاز بدن چگونه تامین می‌شود ؟

    برای درک بهتر روش درمان این بیماری و اهمیت رژیم غذایی لازم است به این پرسش پاسخ دهیم که منابع تامین آهن در بدن چیست؟ آهن مورد نیاز بدن می‌تواند از طریق مصرف گوشت، ماهی، جگر، حبوبات، زرده تخم مرغ و … تامین شود. افرادی که تغذیه نامناسب داشته باشند یا بیش از حد گیاه خوار باشند، در خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند.

    برای جذب آهن در بدن نیاز به یک محیط اسیدی در معده وجود دارد. بنابراین برای جذب حداکثری آهن لازم است از مصرف پاره‌ای از مواد غذایی در هنگام مصرف غذاهای غنی از آهن یا مکمل‌های آهن خودداری کنید. برای جذب بهتر آهن می توانید، مکمل آهن را به همراه ویتامین ث مصرف کنید. ضمن آن که مصرف همزمان مکمل های آهن یا تغذیه خوراکی‌های حاوی آهن با این مواد غذایی توصیه نمی‌شود: طالبی، توت فرنگی، چای و قهوه، شیر و لبنیات، مکمل کلسیم، منیزیم و غلات. شما با رعایت یک برنامه غذایی مناسب می‌توانید مانع از پیشرفت این بیماری و کنترل آن شوید.

    برنامه رژیم غذایی کم خونی فقر آهن فیتولند

    رژیم درمانی و تغذیه درمانی در کم خونی رکن اصلی درمان محسوب می‌گردد. به همین منظور متخصصین فیتولند یک برنامه رژیم غذایی اختصاصی را طراحی می‌کنند. این برنامه به صورت کاملاً شخصی سازی شده و بر طبق شرایط شما آماده می‌شود. همچنین ارائه جواب آزمایش CBC (آزمایش شمارش کامل خون) ضروری است. در صورت نیاز مصرف برخی مکمل‌ها نیز پیشنهاد می‌گردد.

    در طول درمان علاوه بر برنامه رژیم غذایی برای درمان کم خونی فقر آهن از پشتیبانی متخصصین فیتولند بهره‌مند خواهید شد. به منظور دریافت برنامه، مشخصات خود را کامل و دقیق وارد کنید. ۳ تا ۵ روز پس از ثبت و درخواست، برنامه برای شما ارسال می‌شود.

    سخن پایانی

    داشتن یک برنامه رژیم غذایی یکی از الزامات درمان اصلی کم‌خونی فقر آهن است. برنامه رژیم برای هر فرد به صورت جداگانه طراحی می‌گردد. همچنین در هر مرحله تیم پشتیبانی ما همراه شما خواهند بود. پس بدون هیچ نگرانی، اقدام به درمان کنید. در کنار برنامه از توصیه‌های تغذیه‌ای متخصصین نیز بهره‌مند خواهید شد.

    در صورت تمایل می‌توانید از سایر برنامه‌های تمرین تناسب اندام و رژیم غذایی آنلاین فیتولند بهره بگیرید.



    PN:0394

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۴ رای

    8 دیدگاه برای برنامه رژیم غذایی کم خونی فقر آهن ثبت شده است

    1. من از این برنامه تون استفاده میکنم و خدا رو شکر کم خونیم خیلی بهتر شد.ممنونم ازتون.

    2. من فقر آهن دارم و قرص مصرف میکنم.به نظرتون میشه فقط با تغذیه کم خونی رو برطرف کرد؟

      1. سلام دوست عزیز
        قطعا با رعایت رژیم غذایی شما می‌تونید این مورد و کنترل و مدیریت کنید.

    3. از وقتی این رژیم رو رعایت کردم فقر آهنم خیلی بهتر شده و آزمایشم هم همینو نشون داد.ممنونم از شما

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *