برنامه رژیم غذایی کتوژنیک

برنامه رژیم غذایی کتوژنیک
  • برنامه رژیم غذایی کتوژنیک یک برنامه رژیم غذایی کم کربوهیدرات و پرچربی است. در این برنامه غذایی بخش عمده‌ای از کالری مورد نیاز با مصرف بیشتر چربی‌ها به جای کربوهیدرات‌ها تامین می‌شود. بر پایه بیش از 20 پژوهش، این برنامه رژیم غذایی به کاهش وزن و بهبود کلی وضع سلامت کمک می‌نماید. برنامه غذایی کتوژنیک فیتولند زیرنظر متخصصین مجرب تغذیه و بر اساس علم روز دنیا و تجارب تیم تغذیه به صورت کاملا اختصاصی طراحی می‌شود.

    رژیم غذایی کتوژنیک چیست

    رژیم کتوژنیک، رژیم غذایی با کربوهیدرات خیلی پایین و چربی بالا است که به رژیم‌های “اتکینز” و “کم کربوهیدرات” بسیار شبیه است. در برنامه رژیم کتو دریافت کربوهیدرات به شدت کاهش یافته و چربی جایگزین آن می‌شود. این کاهش کربوهیدرات بدن را در وضعیتی از سوخت و ساز به نام “کتوزیس” قرار می‌دهد. در این شرایط بدن به طرز فوق‌العاده‌ای مستعد سوزاندن چربی جهت تامین انرژی می‌شود. این چربی‌ها در کبد به “کتون” تبدیل می‌گردند که می‌تواند انرژی مورد نیاز مغز را نیز فراهم نماید. رژیم‌های کتوژنیک می‌توانند موجب کاهش عمده‌ قند خون و سطح انسولین شوند. این امر در کنار کتون‌های افزایش یافته دارای مزایای بسیاری برای سلامتی است.

    خلاصه:

    رژیم کتو رژیمی کم کربوهیدرات و پر چرب است. این رژیم قند خون و سطح انسولین را کاهش داده و متابولیسم بدن را به جای استفاده از کربوهیدرات، به سمت چربی‌ها و کتون‌ها می‌برد.

    برنامه غذایی کتوژنیک

    برنامه غذایی کتوژنیک

    تغذیه صحیح شامل استفاده از سه درشت مغذی کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها است. نسبت استفاده از هر کدام از این دسته‌های غذایی به شرایط بدنی هر شخص بستگی دارد. به طور مثال شخصی که مبتلا به تری‌گلیسیرید بالا است؛ باید از چربی‌ها کمتر استفاده کند و یا شخص مبتلا به دیابت، برای کنترل و تنظیم قندخون خود بهتر است که از کربوهیدرات‌های کمتری در رژیم غذایی خود بهره‌مند شود.

    برنامه رژیم غذایی کتوژنیک برای چه افرادی مناسب است؟

    با کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها، بدن مجبور می‌شود به حالتی به نام کتوزیس فرو رود و به جای استفاده از کربوهیدارت‌ها از چربی‌ها و ذخایر خود برای تامین انرژی روزانه استفاده کند. در این حالت ممکن است که شخص آنفولانزای کتوزی را تجربه کند. علائمی مانند سردرد، خستگی، بوی بد دهان، مشکلات گوارشی، افزایش ضربان قلب و … همگی از جمله علائم آنفولانزای کتوزی هستند.

    بیشتر افراد با ابتلا به این عوارض از ادامه برنامه رژیم کتوژنیک منصرف می‌شوند. بنابراین می‌توان گفت که رژیم کتو ممکن است برای همه افراد مناسب نباشد. از طرفی دیگر انواع متفاوتی از رژیم کتوژنیک وجود دارد که ممکن است هر کدام از انواع آن برای یک شخص با شرایط بدنی و سلامتی متفاوت مناسب باشد.

    انواع رژیم غذایی کتوژنیک

    انواع رژیم غذایی کتوژنیک

    انواع بسیار متفاوتی از برنامه رژیم غذایی کتوژنیک وجود دارد، مانند:

    رژیم کتوژنیک استاندارد: رژیمی با کربوهیدرات خیلی پایین، پروتئین متوسط و چربی بالا. معمولا این رژیم دارای 75% چربی، 20% پروتئین و تنها 5% کربوهیدرات می‌باشد.

    رژیم کتوژنیک چرخشی: این رژیم غذایی کتوژنیک دارای دوره‌هایی با دریافت بالاتر کربوهیدرات است. مانند 5 روز رژیم کتوژنیک و سپس 2 روز رژیم پر کربوهیدرات.

    رژیم کتوژنیک هدفمند: یکی از انواع رژیم کتوژنیک که به شما اجازه می‌دهد تا هنگام تمرینات بدنی به مقدار کربوهیدرات دریافتی بیافزایید.

    رژیم کتوژنیک پر پروتئین: این رژیم تقریبا مشابه با رژیم کتوژنیک استاندارد است اما مقدار پروتئین در آن بیشتر است. نسبت‌ها معمولا عبارتند از: 60% چربی، 35% پروتئین و 5% کربوهیدرات.

    تنها در مورد رژیم‌های غذایی کتوژنیک استاندارد و پر پروتئین تحقیقات مفصل انجام شده است. رژیم‌های چرخشی و هدفمند، بیشتر روش‌های پیشرفته‌ای هستند که معمولا هم توسط بدنسازان و ورزشکاران استفاده می‌شوند.

    اطلاعات این مقاله غالبا در خصوص برنامه رژیم غذایی کتوژنیک استاندارد است؛ اگرچه بسیاری از قواعد آن با سایر انواع رژیم کتو مشترک می‌باشد.

    خلاصه:

     انواع بسیار مختلفی از رژیم کتو وجود دارد. نوع استاندارد آن بیشترین اعتبار را داشته و بیشتر هم توصیه می‌گردد.

    رژیم کتوژنیک برای افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت؟

    برنامه رژیم کتوژنیک

    دیابت معمولا با تغییر سوخت و ساز بدن، قند خون بالا و نقص در عملکرد انسولین شناخته می‌شود. برنامه رژیم غذایی کتوژنیک می‌تواند منجر به کاهش چربی اضافه شده که خود با دیابت نوع 2، شرایط پیش دیابت و سندروم متابولیک رابطه‌‌ مستقیم دارد. طبق یک پژوهش انجام شده برنامه رژیم غذایی کتوژنیک حساسیت به انسولین را 75% افزایش می‌دهد.

    مطالعه‌ای دیگر بر روی افراد دارای دیابت نوع 2 نشان داد که 7 نفر از 21 فرد شرکت کننده، مستعد حذف تمام داروهای دریافتی جهت مقابله با دیابت هستند.

    همچنین طبق پژوهشی دیگر، میزان کاهش وزن در افراد دارای رژیم کتوژنیک 11.1 کیلوگرم و در افرادی که کربوهیدرات بیشتر دریافت کرده‌اند 6.9 کیلوگرم بوده است. با توجه به رابطة مستقیم وزن و دیابت نوع 2 این تفاوت بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

    علاوه بر این‌ها 95.2% از افراد دارای رژیم کتوژنیک قادر به کاهش یا حذف داروهای دیابتی بودند که این ویژگی در گروه دریافت کننده‌ کربوهیدرات بالاتر 62% بود.

    خلاصه:

    برنامه رژیم کتوژنیک می‌تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشیده و موجب کاهش چربی شود که خود در افراد دارای دیابت نوع 2 یا پیش دیابت اهمیت بسزایی دارد.

    رژیم کتوژنیک می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کند؟

    رژیم کتوژنیک روش مؤثری جهت کاهش وزن و کاهش خطر بیماری‌ها است. مطالعات نشان دهنده‌ برتری رژیم کتوژنیک در کاهش وزن نسبت به اغلب رژیم‌های کم چرب رایج می‌باشند. علاوه بر این‌ها چون این برنامه رژیم غذایی بسیار غنی است؛ شما می‌توانید بدون شمارش کالری یا پایش غذاهای دریافتی، وزن کم کنید.

    طبق یکی از پژوهش‌های انجام شده میزان کاهش وزن در افراد دارای رژیم کتوژنیک 2.2 برابر افرادی بود که رژیم محدود کننده‌ کالری و کم چربی داشتند. همچنین سطوح تری‌گلیسرید و کلسترول HDL نیز در آن‌ها بهبود یافت. طبق پژوهشی دیگر افراد دارای برنامه رژیم غذایی کتوژنیک 3 برابر بیش از افرادی با رژیم توصیه شده توسط انجمن دیابت انگلستان وزن کم کردند.

    دلایل زیادی جهت توضیح برتری رژیم غذایی کتوژنیک نسبت به رژیم کم چربی وجود دارد. یکی از فواید رژیم غذایی کتوژنیک افزایش دریافت پروتئین در این رژیم می‌باشد. افزایش سطح کتون‌ها، کاهش قند خون و بهبود حساسیت به انسولین نیز از دیگر عوامل مهم و مؤثر هستند.

     

    برنامه رژیم کتوژنیک

    خلاصه:

    رژیم کتوژنیک جهت کاهش وزن از رژیم کم چربی مؤثرتر است. این کاهش وزن اغلب بدون تحمل گرسنگی اتفاق می‌افتد.

    مزایای برنامه رژیم کتوژنیک فیتولند

    از مهمترین نقاط مثبت برنامه رژیم غذایی کتوژنیک فیتولند می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

    شما متخصصین تغذیه فیتولند را در طراحی برنامه رژیم غذایی خود خواهید داشت.

    یک برنامه رژیم غذایی روزانه مطابق با شرایط جسمی، علایق و فعالیت‌های روزانه و به صورت کاملا اختصاصی و تماما علمی و به‌روز برای شما طراحی خواهد شد.

    شما می‌توانید سوالات و ابهامات خود را از طریق ارتباط با متخصص تغذیه جویا شوید.

    پایش و ارزیابی پیشرفت شما توسط متخصص تغذیه در دوره‌های زمانی مشخص صورت می‌گیرد. توصیه‌های لازم و انجام اصلاحات لازم در برنامه رژیم غذایی کتوژنیک شما برای رسیدن به حداکثر بهره‌وری از نتایج این ارتباط می‌باشد.

    بالاترین انعطاف ممکن در ارایه برنامه غذایی اختصاصی لحاظ خواهد شد تا کمترین چالش ممکن برای اجرای آن را داشته باشید.

    شما با دریافت برنامه غذایی کتوژنیک صرفا یک برنامه غذایی را دریافت نخواهید کرد. شما ضمن داشتن یک برنامه تخصصی و کاملا علمی و بر پایه تجربه، همراهی متخصصین تغذیه و کارشناسان فیتولند را در رسیدن به اهداف تناسب اندام  و کاهش وزن خود خواهید داشت.

    سایر فواید رژیم کتوژنیک برای سلامتی

    از برنامه رژیم غذایی کتوژنیک به عنوان ابزاری قدرتمند جهت مبارزه با بیماری‌های عصبی مانند صرع استفاده می‌شود. اکنون مطالعات نشان می‌دهند که این برنامه رژیمی فواید بسیاری برای طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها دارد:

    بیماری قلبی: رژیم کتوژنیک می‌تواند باعث بهبود عوامل خطر بیماری‌های قلبی مانند چربی بدن،‌ سطح کلسترول HDL،‌ فشار خون و قند خون شود.

    سرطان: امروزه از این رژیم به طور عمده جهت درمان انواع سرطان و کاهش سرعت رشد تومور استفاده می‌گردد.

    آلزایمر: رژیم کتوژنیک می‌تواند باعث کاهش علائم آلزایمر و آهسته نمودن پیشرفت این بیماری شود.

    صرع: مطالعات نشان داده‌اند که رژیم کتوژنیک می‌تواند منجر به کاهش عمدة تشنج در کودکان مبتلا به صرع شود.

    پارکینسون: طبق یک پژوهش، رژیم کتو می‌تواند به بهبود علائم پارکینسون کمک نماید.

    سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: اجرای برنامه رژیم کتوژنیک می‌تواند منجر به کاهش سطح انسولین شود که این امر دارای نقشی کلیدی در بهبود سندروم تخمدان پلی‌کیستیک است.

    جراحات مغزی: طبق مطالعه‌ای بر روی حیوانات، این رژیم می‌تواند عوارض صدمات وارد شده را کاهش و به بهبود سریع‌تر مغز بعد از جراحات کمک نماید.

    آکنه: سطح پایین‌تر انسولین و کاهش دریافت شکر و غذاهای فرآوری شده به بهبود وضعیت آکنه‌ها کمک می‌نماید.

    به‌هرحال به خاطر داشته باشید که نتایج بسیاری از این تحقیقات قطعی هستند.

    خلاصه:

    برنامه رژیم غذایی کتوژنیک درای فواید بسیاری برای سلامت است؛ مخصوصا در رابطه با بیماری‌های عصبی، متابولیسم و مرتبط با انسولین.

    خرید برنامه غذایی کتوژنیک

    برنامه رژیم کتوژنیک

    کمتر از چند دقیقه زمان لازم دارید تا فرم سفارش برنامه رژیم غذایی کتوژنیک را در انتهای همین برگه تکمیل کنید. لطفا در تکمیل اطلاعات صبر و دقت لازم را داشته باشید. پس از دریافت اطلاعات و تحلیل اولیه، متخصص تغذیه با شما تماس خواهد گرفت و یک ویزیت آنلاین برای شما انجام خواهد شد. پس از آن در طی چند روز کاری آتی برنامه رژیم غذایی اختصاصی شما طراحی و در اختیار شما قرارداده خواهد‌شد.

    پس اگر به دنبال کاهش وزن سریع و اصولی در کنار حفظ سلامتی‌ و توان بدنی خود هستید؛ به متخصصین فیتولند اعتماد کنید. ما شما را برای رسیدن به آرزوی تندرستی و تناسب اندام تنها نمی‌گذاریم.

    مهمترین توصیه های غذایی رژیم کتوژنیک

    اگر به دنبال اجرای یک رژیم کتوژنیک برای رسیدن به سلامتی و تندرستی هستید بیش از هر چیز باید مراقب مواد خوراکی باشید که طی روز مصرف می‌کنید. در ادامه فهرستی از مواد غذایی مجاز و غیر مجاز در این رژیم غذایی آورده شده است.

    غذاهای ممنوع در رژیم کتوژنیک

    فواید رژیم کتو و اجتناب از غذاهای مبتنی بر کربوهیدرات

    هر غذایی که کربوهیدرات بالایی دارد باید محدود شود.

    لیستی از غذاهایی که باید در رژیم کتو کاهش یافته یا حذف شوند، عبارت است از:

    غذاهای با شکر افزوده: نوشابه، آبمیوه، اسموتی‌ها، کیک، ‌بستنی، شکلات و غیره.

    کربوهیدرات یا نشاسته: محصولات بر پایة آرد، برنج، پاستا، غلات صبحانه و غیره.

    میوه: تمام میوه‌ها به‌جز سهم‌هایی کوچک از توت‌ها مانند توت فرنگی.

    حبوبات: نخود، ‌لوبیا قرمز،‌ عدس، نخود و غیره.

    سبزیجات ریشه‌ای و غده‌ای: سیب زمینی،‌ سیب زمینی شیرین، هویج، هویج وحشی و غیره.

    فرآورده‌های رژیمی کم چربی: این محصولات معمولا بسیار فرآوری شده و اغلب دارای کربوهیدرات بالا هستند.

    برخی چاشنی‌ها و سس‌ها: این مواد اغلب دارای شکر و چربی ناسالم هستند.

    چربی‌های ناسالم: روغن‌های گیاهی فرآوری شده، ‌سس مایونز و غیره.

    الکل: با توجه به محتوای کربوهیدراتی بالا، ‌بسیاری از نوشیدنی‌های الکلی می‌توانند شما را از فرآیند کتوزیس دور کنند.

    فرآورده‌های رژیمی بدون شکر: این محصولات اغلب دارای قندهای الکلی بوده که می‌تواند در برخی موارد بر سطح کتوزیس اثر منفی بگذارد. همچنین این غذاها اغلب بسیار فرآوری شده‌اند.

    خلاصه:

     از غذاهای مبتنی بر کربوهیدرات اجتناب کنید، مانند: غلات،‌ شکر،‌ حبوبات، برنج، سیب زمینی،‌ شکلات، آبمیوه و بسیاری از میوه‌ها.

    غذاهای توصیه شده در برنامه غذایی کتوژنیک

    برنامه غذایی کتوژنیک

    قسمت عمده‌ا‌ی از وعده‌های غذایی شما در برنامه رژیم غذایی کتوژنیک باید این موارد باشند:

    گوشت: گوشت قرمز،‌ استیک، ژامبون، سوسیس، بیکن،‌ مرغ و بوقلمون.

    ماهی‌های چرب: مانند سالمون،‌ قزل آلا، ماهی تن و خال مخالی.

    تخم پرندگان: مخصوصا انواع غنی شده و دارای امگا 3.

    کره و خامه: تا جای ممکن از کره و خامه‌ای که از حیوانات تغذیه شده با گیاهان طبیعی به دست می‌آید، استفاده کنید.

    پنیر: پنیرهای فرآوری نشده (چدار،‌ پنیر بز، پنیر خامه‌ای، پنیر آبی یا موتزارلا).

    مغزها و دانه‌ها: بادام، گردو، ‌تخم کتان،‌ دانه کدو تنبل،‌دانه چیا و غیره.

    روغن‌های سالم: مخصوصا روغن زیتون بکر، ‌روغن نارگیل و آووکادو.

    آووکادو: آووکادو کامل و یا گواکامولی تازه (نوعی دیپ آووکادو).

    سبزیجات کم کربوهیدرات: اغلب سبزیجات سبز، گوجه، پیاز، فلفل و غیره.

    چاشنی‌ها: نمک، فلفل و انواع گیاهان و ادویه‌های سالم.

    بهتر است اساس برنامه رژیم غذایی کتوژنیک خود را بر پایة غذاهای کامل و ساده (هر وعده انواع مختصری از مواد غذایی) قرار دهید.

    خلاصه:

     قسمت عمده‌ رژیم خود را اختصاص دهید به غذاهایی همچون: گوشت، ماهی، تخم پرندگان، کره، مغزها،‌ روغن‌های سالم، آووکادو و مقدار زیادی از سبزیجات کم کربوهیدرات.

    سخن پایانی

    برنامه رژیم غذایی کتوژنیک یک نوع رژیم غذایی کم کربوهیدرات و پرچربی است که با کم کردن مصرف کربوهیدرات و جایگزینی میزان کالری دریافتی روزانه توسط پروتئین‌ها و چربی‌ها به کاهش وزن و تناسب اندام کمک می‌کند. رژیم کتو برای همه افراد مناسب نیست. از طرفی دیگر انواع متفاوتی از رژیم کتوژنیک وجود دارد که ممکن است هر کدام از انواع آن برای یک شخص با شرایط بدنی و سلامتی متفاوت مناسب باشد.

    پیشنهاد می‌شود در کنار برنامه رژیم غذایی همیشه به ورزش و برنامه‌های تمرینی نیز توجه لازم را داشته باشید.



    www.healthline.com

    PN:0327

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۸ رای

    11 دیدگاه برای برنامه رژیم غذایی کتوژنیک ثبت شده است

      1. سلام آرزوی عزیز
        این رژیم غذایی به دلیل نوع مصرف مواد می‌تواند در صورت عدم رعایت اصول صحیح و تکمیل مواد معدنی مورد نیاز بدن باعث ریزش مو بشود. توصیه ما همیشه استفاده از یک متخصص در تهیه برنامه رژیم غذایی می‌باشد که این نکات توسط متخصص مدنظر قرارداده بشه و متخصص بر حسب شرایط جسمی و نیازهای بدن شما رژیم مناسب را برای شما تجویز کنه یا در صورت مجاز بودن به استفاده از این نوع رژیم غذایی املاح و مواد معدنی مورد نیاز بدن از طریق مکمل یا .. تجویز و تامین بشه که عوارضی براتون به همراه نداشته باشه

    1. سوال دارم
      من قبلا تجربه کتو بودن رو دارم و پریودی رو دچار اختلال میکرد و به محض اینکه از کتو خارج میشدم به حالت نرمال برمیگشت.
      شکمم بزرگ میشد به همین خاطر… برای این موضوع راه حلی وجود داره؟

      1. سلام
        معمولا با کاهش وزن زیاد و سریع این اتفاق به دلیل کاهش سطوح هورمونهای جنسی رخ می دهد و نشان میدهد که فرد در محدوده ای از وزن است که نشانگر وزن سلامت نیست .
        راه حلها می تواند شامل
        افزایش کالری دریافتی یا
        افزایش کربوهیدرات دریافتی در محدوده ای که کتوزیس ادامه پیدا کند ( تا حدود ۵۰ گرم کربوهیدرات در روز) و یا
        تقسیم روزهای هفته به روزهای با رژیم کتوژنیک و روزهای با برنامه عادی باشد. در صورت ادامه وضعیت ، ادامه رژیم کتوژنیک اصلا توصیه نمیشود

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *